כאשר שוטר מעכב נהג או נהגת בגין ביצוע עבירת תעבורה, הוא מסביר לנהג מדוע עוכב ובגין מה נרשם לו דוח תעבורה.
בחלק התחתון של הדוח רושם השוטר את תגובת הנהג/ת וכאן רצוי להיזהר בדברים הנאמרים לשוטר כי הם ירשמו כתגובת הנהג. לעיתים השוטר ירשום דברים אותם הוא בוחר ולא את עיקר הדברים.
למשל – כאשר נרשם דוח תעבורה בגין מהירות ונהג/ת יאמר לשוטר כי מיהר, או לא שם לב, הדברים ירשמו ויהוו סוג של הכרה בביצוע העבירה.
לעיתים קרובות נהגים מתנצלים בפני השוטר וזאת מתוך תקווה כי השוטר יוותר על הדוח, התנצלות זאת נרשמת לעיתים קרובות כתגובת הנהג, ושוב מהווה סוג של הודאה / הכרה בביצוע העבירה.
יכול לעניין אותך גם:
מתי תגובת הנהג משפיעה על דוח תעבורה?
אם מקבלים דוח מסוג ברירת משפט ומחליטים לשלם אותו בדואר, אין משמעות לתגובת הנהג משום שתשלום הדוח מהווה הודאה באשמה וקבלת העונש. הדוח נגנז ונרשם בגליון הרשעות התעבורה של הנהג/ת.
אם מחליטים לבקש להישפט, או שמלכתחילה מדובר בזימון לדין, לדברי הנהג יש השפעה במהלך הדיון המשפטי, במו"מ עם התביעה המשטרתית, ובמהלך שמיעת הראיות.
מה כדאי לעשות ?
ראשית אם את/ה סבור כי לא ביצעת את העבירה, אל תתנצל ואל תודה גם במשתמע.
ככלל, בכל שלב בעתיד ניתן להודות ולכן לא כדאי למהר לעשות זאת עם קבלת דוח התנועה. לרוב – השוטרים אינם מוותרים על רישום הדוח והתנצלות אינה מועילה.
קבלת דוח תעבורה
עם סיום רישום הדוח, השוטר יבקש מהנהג/ת לחתום בתחתית הדוח. בטרם חתמתם תקראו בעיקר את תגובת הנהג שנרשמה. אם התגובה אינה משקפת את שאמרתם, תפנו לשוטר ותבקשו לשנות את האמור או להוסיף למה שנרשם. יצויין כי אין חובה לחתום בתחתית הדוח.
האם ניתן לשנות את תגובת הנהג ?
כאמור, ניתן לבקש מהשוטר לרשום את התגובה, או לבקש ממנו להוסיף למה שנרשם, אולם לא תמיד הוא יסכים.
קבלת ייעוץ מעורך דין תעבורה, המתמחה בתחום, יכולה להיות מועילה גם בשלב ראשוני של קבלת דוח תעבורה, ויכולה להשפיע על תוצאות הטיפול בתיק.